Sanofi

Magyarországi lakosok számára

A kiegyensúlyozatlan étrend hatása az emésztésünkreA mai rohanó világban előfordulhat, hogy az embereknek napközben nincs idejük enni, ezért este igyekeznek bepótolni az egész nap kimaradt étkezéseket.

Sokan vannak, akik bizonyos diétát tartanak és ezért száműznek bizonyos élelmiszercsoportokat az étrendjükből. Ezek az étkezési szokások mind ahhoz vezethetnek, hogy lelassul az emésztés és akár székrekedés is kialakulhat.

Ezért is nagyon fontos az egészséges és kiegyensúlyozott étrend, ami védelmet nyújthat a székrekedés ellen.

3+1 tipp a jobb emésztésért:

1. Fontos a vegyes táplálkozás. Akkor tud a szervezet egészségesen működni, ha minden tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot megkap.
2. Hozzáadott cukor mellőzése: a lassú felszívódású cukrok kedvezőbbek az emésztőrendszer számára.
3. Gyakori folyadékfogyasztás: A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás segít a szervezetnek megszabadulni a káros anyagoktól, segít a székrekedés megelőzésében és hozzájárul a hashajtók megfelelő hatékonyságához is.
3+1. Rostokban gazdag étkezés jótékony hatással van a bélműködésre (pl. zöldség, gyümölcs).

Ha további segítségre van szüksége a székrekedés kezelésében, a Dulcolax® megkönnyítheti a dolgát. A háromféle gyógyszerforma más-más igényt tud kielégíteni. A tabletta a kényelmes esti bevétellel reggel fejti ki a hatását, a csepp az egyéni adagolhatósága révén nyújt segítséget, a kúp pedig megfelelő választás a gyors megoldást kedvelőinek, átlagosan 20 (10-30) percen belül hat.MAT-HU-2200137 (2022.01.31.)