Sanofi

Magyarországi lakosok számára

Székrekedés utazás alatt

Hogy a nyaralás csak az élményekről szóljon

Hurrá, nyaralunk! Hogy biztosan a megérdemelt pihenésről szóljon a következő pár nap, készülj fel te is előre a kellemetlen betegségekre gyógyszercsomaggal, és a közös programötletekkel családi kupaktanácsban.
Az utazás elengedhetetlen része a tervezés: szállásról, aktív és pihentető programokról, a napi étkezés milyenségéről, sőt a kellemetlen betegségek megelőzéséről is dönthetünk még az otthonunk biztos nyugalmában.
A kiegyensúlyozatlan étrend hatása az emésztésünkre

A mai rohanó világban előfordulhat, hogy az embereknek napközben nincs idejük enni, ezért este igyekeznek bepótolni az egész nap kimaradt étkezéseket.Sokan vannak, akik bizonyos diétát tartanak és ezért száműznek bizonyos élelmiszercsoportokat az étrendjükből. Ezek az étkezési szokások mind ahhoz vezethetnek, hogy lelassul az emésztés és akár székrekedés is kialakulhat. Ezért is nagyon fontos az egészséges és kiegyensúlyozott étrend, ami védelmet nyújthat a székrekedés ellen.
Kemény a székleted vagy rendszertelenül tudsz WC-re menni?

Nem mindegy, mit használsz

Előfordulhat, hogy a széklet kemény, és az ürítés fájdalmassá válik. Máskor a székelés rendszertelen, szorulás jelentkezhet.
A napi bélmozgás személyenként egészen eltérő lehet, vannak, akik napi többször, mások csak naponta vagy ritkábban ürítenek.1
De mikor is beszélhetünk székrekedésről? A hivatalos megközelítés szerint, ha kevesebb, mint heti három alkalommal látogatjuk meg a WC-t, hogy „nagy dolgunkat végezzük”, akkor nagyon valószínű, hogy székrekedéssel küzdünk.
A székrekedés kezelésére a hashajtónak nevezett szereket javasolt használni. – nos, ebben a mondatban valószínűleg semmilyen meglepő információt nem találunk.