Sanofi

Magyarországi lakosok számára

Kemény és száraz a széklete és ezért fájdalommal jár az ürítés?
Már fél WC-re menni?

Van megoldás, ami segíthet, hogy kíméletes megkönnyebbülésben legyen része.
A DulcoSoft székletlágyító kíméletesen lágyítja a kemény székletet.

DulcoSoft belsőleges oldat
(orvostechnikai eszköz)

Dulcolax cseppekVárandósság és székrekedés

Már a terhesség korai szakaszában hormonális változások okozhatnak kellemetlenséget, többek között hányinger, hányás, az ízlelésérzés váratlan megváltozása, székrekedés, szédülés vagy ájulás formájában . A várandósság többi szakasza sem lesz mentes feltétlenül a jókedvünket beárnyékoló testi tünetektől.
Terhesség alatt bizonyosságra vágyunk és megnyugtató válaszokra a felmerülő kérdéseinkkel kapcsolatban. Figyelmünk a fejlődő, gyarapodó kis magzatunk felé fordul, miközben a megjelenő kellemetlen tünetekkel félelmünk is egyre erősödhet
Mik lehetnek a következményei a fájdalmas erőlködésnek?

Ha székletünk kemény, hosszabb időbe telhet, és erőlködéssel járhat az ürítés. A problémás székelés nemcsak kellemetlenségekkel járhat, hanem szövődményeket is okozhat, ilyen például az aranyér kialakulása is. Alábbi cikkünk abban segít, hogy elkerülhesse, vagy ha már kialakult a probléma, akkor megfelelően kezelhesse a komolyabb panaszokat.

Mit tehetünk aranyér kialakulásakor?

Kiemelten fontos, hogy szükség esetén a szorulás megelőzésével kezdjük a probléma megoldását.


Mi okozhat kemény székletet vagy szorulást?

Az európai lakosság 17%-át érinti a székrekedés problémája, mely más betegségek kísérő tüneteként is jelentkezhet, de gyakran akkor is fennállhat, ha valaki egyébként teljesen egészséges. Vannak olyan kockázati tényezők, melyek fogékonyabbá tesznek a székrekedés illetve a kemény széklet kialakulására, ilyenek az életkor, étkezési szokások, mozgásszegény életmód, de egyes lelki tényezők is. Székrekedés során sokszor előfordul, hogy a betegek arról számolnak be, hogy az inger ellenére nem, vagy nem megfelelően tudnak üríteni – melyet a széklet szárazsága, keménysége okoz.
Ha kemény a székletünk, érdemes átgondolnunk, hogy életvitelünk vajon hozzájárul-e a probléma kialakulásához – és ha igen, hogyan változtathatunk mindezen.Székrekedés várandósság alatt

A női test a várandósság időszakában hatalmas hormonális változásoknak van kitéve. Ez a változás már önmagában is sok lehet, de emellett számtalan tünetet okoz, melyek egészen meg tudják nehezíteni a terhesség amúgy csodálatos időszakát.
A terhességi székrekedés a nők nagyjából egynegyedére jellemző a várandósság alatt és a szülést követő időszak első 3 hónapjában. A székrekedés pedig, akármennyire is kellemetlen erről beszélni, számtalan egyéb szövődményt is okozhat.