Sanofi

Magyarországi lakosok számára

Természetes segítség szorulásos problémákraCivilizációs fejlettségünk egyik negatív eredménye az étkezési szokásaink megváltozása. Táplálkozásunk során rostokban szegény élelmiszereket fogyasztunk, ami renyhe béltevékenységet, szorulást és székrekedést idéz elő egyre gyakrabban. Ezek a kellemetlenségek legtöbbször nem betegségek, hanem tünetek, melyek felelősségteljes hozzáállással megelőzhetők.

A nehézkes ürítés, a székrekedés hátterében számos ok állhat, például bélbetegség, endokrin, idegrendszeri elváltozások, gyógyszerhatások. Számos esetben mégis indokolatlan az erős hashajtó gyógyszerek alkalmazása, hiszen ezek gyakori szedése emésztési zavarokat okozhat, s megzavarhatja a normális bélmunka finoman koordinált reflexmechanizmusát .

A nehézkes ürítés, a székrekedés hátterében számos ok állhat, például bélbetegség, endokrin, idegrendszeri elváltozások, gyógyszerhatások. Számos esetben mégis indokolatlan az erős hashajtó gyógyszerek alkalmazása, hiszen ezek gyakori szedése emésztési zavarokat okozhat, s megzavarhatja a normális bélmunka finoman koordinált reflexmechanizmusát1 .

A növényi rostban gazdag diéta a legalkalmasabb a funkcionális eredetű székrekedés megelőzésére, vagy gyors kezelésére. Ajánlás, hogy a táplálékunk rostanyagtartalma elérje a napi 20–60 grammot.

A növényi rostok hashajtó hatásának oka, hogy a rostok a bélben nem emésztődnek meg, így nem szívódnak fel. A vastagbélbe változatlanul jutnak el, és ott vizet felvéve megduzzadnak. A víz bélben való visszatartása révén nagyobb mennyiségű, lágy széklet keletkezik2.

Az egyik természetes megoldás, ami segítséget nyújthat, az erdei mályva. A mályva fitokémiai vizsgálatai során igazolták, hogy poliszacharidokban gazdag nyákot tartalmazó gyógynövény . A mályvában is található rostok lényegében a növények sejtfalai, melyek poliszacharidokat tartalmaznak. A mályva nyákja nagy mennyiségű vizet képes megkötni, így a nyákos gélt képezve lágyítja a székletet, és megkönnyíti a béltranzitot és a székletürítést2.

Gondolkodj előre, mit tehetsz a rendszeres bélmozgásért a DulcoNatural étrend-kiegészítő tablettával

Az új DulcoNatural természetes összetevőket, kivigyümölcs és erdei mályva kivonatokat tartalmaz. Azoknak ajánljuk, akik számára fontos a rendszeres bélmozgás, vagy úgy érzik, lassú az emésztésük, de nem szeretnék, ha zavaró lenne a mindennapjaik során, ezért valamilyen természetes segítségre vágynak.

A DulcoNatural az erdei mályva kivonatának köszönhetően támogatja a rendszeres bélmozgást és segít fenntartani az optimális emésztési komfortérzetet. A készítményt 12 éven felüliek szedhetik, a javasolt alkalmazása napi 1 bevont tabletta rendszeres használata 20 napig. A bevont tabletta egyéni igényektől függően reggel vagy este is bevehető.

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ NEM HELYETTESÍTI A KIEGYENSÚLYOZOTT, VEGYES ÉTRENDET ÉS AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDOT.

1 Gyires Klára, Fürst Zsuzsanna: A farmakológia alapjai, 2011.09.01. (685.o.)
2 Gyires Klára, Fürst Zsuzsanna: A farmakológia alapjai, 2011.09.01. (687.o.)
3 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.2042-7158.2011.01383.x Letöltve: 2020. 09. 14. és
https://www.researchgate.net/publication/308779402_A_REVIEW_ON_BIOLOGICAL_ACTIVITIES_OF_COMMON_MALLOW_MALVA_SYLVESTRIS_L#read
Letöltve: 2020. 09. 14., (Abstract and Figures, 1. oldal, Introduction, 2.oldal)

MAT-HU-2000391 (2020.09.24)