Sanofi

Magyarországi lakosok számára

Természetesen, van segítség székletproblémákra!A székrekedés gyakori probléma, amelynek célszerű elsőként az okait megkeresni, beazonosítani, majd a kezelési lehetőségekből kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt.

A nehézkes ürítés akár hosszabb távon fennálló tünetei mögött sok esetben olyan kockázati tényezők szerepelnek, melyek fogékonyabbá tesznek a székrekedés kialakulására, ilyenek

  • az életkor,
  • a mozgásszegény életmód,
  • ülőmunka,
  • kényszerből hosszú ideig ágyhoz kötöttség,
  • a kiegyensúlyozott táplálkozás hiánya, a rostszegény étrend,
  • kevés folyadékbevitel,
  • hirtelen megváltozott napi rutin,
  • és akár a stressz is1.

A folyamatos, növényi rostban gazdag étkezés lehet a megoldás

Mivel a székrekedés önmagában romló életminőséget eredményezhet, hosszú távon pedig sok kellemetlenséget okozhat. Épp ezért ajánlott a probléma forrásának felderítése, illetve kezelése.

Az esetek nagy részében a székrekedés szervi oka nem deríthető ki, ilyenkor a tünetet kell enyhítenünk. Kezdetben bő folyadék és rostbevitellel, rendszeres testmozgással, relaxációval, stressz csökkentésével próbálkozzunk!

A növényi rostban gazdag diéta a legalkalmasabb a funkcionális eredetű székrekedés megelőzésére, vagy gyors kezelésére. Célszerű, hogy a táplálékunk rostanyagtartalma elérje a napi 20–60 grammot. A saláta- és káposztafélék, zöldségek és gyümölcsök, hüvelyesek, s akár joghurt vagy kefir fogyasztása is eredményes lehet.2

Ha ezek mégsem hoznák meg a várt hatást választhatunk vény nélkül kapható, hashajtó gyógyszerek közül is. Ám ha kevésbé drasztikus megoldásra vágyunk, inkább a természetes segítség hívei vagyunk, akkor számos, hashajtásra alkalmas természetes termékeket találhatunk.

A növényi rostok hashajtó hatásának oka, hogy a rostok a bélben nem emésztődnek meg, így nem szívódnak fel. A vastagbélbe változatlanul jutnak el, és ott vizet felvéve megduzzadnak. A víz bélben való visszatartása révén nagyobb mennyiségű, lágy széklet keletkezik2.

A DulcoNatural étrend-kiegészítő természetes összetevőket, kivigyümölcsöt és erdei mályva gyógynövény kivonatát tartalmazza. Erdei mályva kivonatának köszönhetően támogatja a rendszeres bélmozgást.

Gondolkozz előre, mit tehetsz a természetes és rendszeres bélmozgásért a DulcoNatural étrend-kiegészítő tablettával!

1 https://www.nhs.uk/conditions/constipation/ Letöltve: 2020. 09. 14.
2Gyires Klára, Fürst Zsuzsanna: A farmakológia alapjai, 2011.09.01. (687.o.)

MAT-HU-2000392 (2020.09.23.)